ACTIVITEITEN IN DE VALLEI VAN DE SEMOIS

Naast de afvaart van de Semois heeft deze prachtige omgeving heeft nog veel meer te bieden.

Of u nu liefhebber bent van oude stenen, de natuur of openluchtactiviteiten, wij zetten de mooiste mogelijkheden voor u op een rijtje.

 • Agri-Musée

  Beschrijving

  Een machine om terug te gaan in de tijd! Twintig taferelen waarin u unieke bezienswaardigheden kunt ontdekken…

  Het Landbouwmuseum is in feite een scenografisch parcours bestaande uit een twintigtal ruimtes. Het is onmogelijk om hier alle details van de scènes te beschrijven of het klank- en lichtspel tot in de puntjes toe te lichten om de uitgedragen sfeer op getrouwe wijze weer te geven. Hieronder treft u desalniettemin een beknopt overzicht aan van de diverse fases van een bezoek dat vast en zeker in uw geheugen gegrift zal blijven en waar u met veel plezier aan terug zult denken zoals de personen, die dit unieke museum reeds bezochten, u kunnen bevestigen.

  Een bezoekje brengen aan het Landbouwmuseum is heel eenvoudig. U hoeft enkel uw ogen open te houden en uw oren te spitsen. In elk van de 20 ruimten kan de bezoeker via de audiogids luisteren naar het commentaar via de koptelefoon. Zodra de bezoeker naar de volgende ruimte dient te gaan, wordt het licht gedimd en wordt hij uitgenodigd in de volgende ruimte, die op haar beurt wordt verlicht… Gemakkelijk en praktisch, toch?

  Adres

  Agri-Musée – Rue de la Cense, 12 – 6830 Rochehaut. Tel : 0032 61 46 10 00.  Site : Agri-Musée.


 • Entre Ferme & Forêt

  Beschrijving

  70 minuten puur geluk in een kleine trein om dieren te ontdekken uit alle uithoeken van de wereld.

  Het dierenpark “Entre Ferme & Forêt”, met een dertigtal dierensoorten, is een omweg meer dan waard. Steeds meer mensen gaan met het toeristentreintje het park bezoeken en de klanten van de Auberge hebben het voorrecht dit park tevens te voet te verkennen na het aanvragen van een “pas” bij de receptie. Het leven van de hier ondergebrachte rassen wordt, sinds de opening in 2002, elk jaar opgeluisterd met enkele geboortes die het welzijn van de dieren weerspiegelen. En in 2008 werden er maar liefst 1000 bomen geplant om het decor nog meer te verfraaien!

  Vergeet vooral niet een blik te werpen op deze uitzonderlijke site bij de ingang van het dorp tussen de familieboerderij en de bossen van de omliggende valleien. De grootscheepse en constant uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden maken het tot een absolute must.

  Adres

  Entre Ferme & Forêts – Rue de la Cense, 12 – 6830 Rochehaut. Tél : 0032 61 46 10 00.  Site : Dierenpark Entre Ferme & Forêt.