Afvaart van de Semois per Kajak

Kaart van de afvaart van de Semois

Keuze uit 4 trajecten van 7 tot 17 km

U bent een hele dag vrij om per kajak de Semois af te varen, of u wilt gewoon enkele uurtjes genieten in het mooie landschap van de Ardennen? U bent met het hele gezin op pad of u wil gezellig sporten met enkele vrienden?

Bij ons kunt u kiezen uit 4 verschillende trajecten, zodat u de vallei van de Semois op uw eigen tempo kunt ontdekken.

Vaar de Semois af per kajak en maak kennis met onze Ardennen. Kies het traject dat het beste bij u past.

U verkiest een meer toeristisch traject langs de mooiste plekjes van de vallei, of uw voorkeur gaat uit naar de rust en ongereptheid van een natuurgebied? Onze verschillende trajecten bieden voor elk wat wils, voor groot en klein, wat hun verwachtingen ook zijn. De mogelijkheden variëren van 7 tot 17 km, zodat u de Semois kunt afvaren op uw eigen ritme. Poupehan, Vresse, Membre of Bohan, aan u de keuze!

Kies zelf uw traject

Afvaart van de Semois van Poupehan tot Alle 10-11 km

Afvaart van de Semois van Alle tot Membre 10-11 km

Afvaart van de Semois van Alle tot Vresse 7 km

Afvaart van de Semois van Alle tot Bohan 17 km

Hebt U ons filmpje al gezien?

Hebt u vragen?

Hoe gaat het in zijn werk?

Eerst komt u tot bij ons: Kayaks La Vanne – Rue Léon Henrard, 10 – 5550 Alle-sur-Semois. Eens u hier bent:

  • Kunnen wij u met onze minibus naar Poupehan brengen voor de afvaart Poupehan – Alle van 10 km. U komt aan in Alle, vlak bij de plaats waar uw auto staat.
  • Kunt u van bij ons per kajak vertrekken, waarbij u kunt kiezen uit tochten van 7 km (Alle – Vresse), 11 km (Alle – Membre) of 17 km (Alle – Bohan). Zodra u op de bestemming bent aangekomen, kunt u ons bellen. Wij komen u halen en brengen u terug naar uw auto.

Is de Semois gevaarlijk?

Neen, de Semois is een rustige rivier, die voor iedereen toegankelijk is, klein en groot. Het landschap is ongerept want de natuur is beschermd, maar de rivier is zelfs voor beginners ongevaarlijk.

Is er een minimum leeftijd ?

De Semois is niet gevaarlijk, het is zelfs een redelijk kalme rivier.

Wij beschouwen dat de ervaring makkelijker en aangenamer is vanaf 2 jaar maar er bestaan geen officiele regels betreffend de minimum toegestaande leeftijd. We hebben ter plaatse zwemvesten aangepast voor kinderen.

Kan ik tijdens de kajaktocht picknicken?

Ja, u kunt picknicken tijdens uw kajaktocht. Het Waalse Gewest heeft daarvoor speciaal aanlegplaatsen voorzien. Zij worden langs het traject aangeduid met deze borden:  Embarcadere debarcadere officiel pour les kayaks     embarcadere debarcadere officiel kayak a droite

Als u zelf geen picknick hebt meegebracht, kunt u in de buurt van elke halte terecht in een klein restaurant, een frituur, een pizzeria…

Neem altijd uw afval mee, om de natuur en de schoonheid van de omgeving te beschermen.

We raden u aan om niet elders te stoppen om te picknicken onder het risico van een proces-verbaal door het Waals Gewest.

Zijn jullie open bij slecht weer?

Ja, wij zijn alle dagen open van 15 maart tot 15 november. Zolang het waterpeil van de Semois kajakken toelaat, kunt u met de kajak vertrekken.

Vanaf hoe laat kan ik aan de afvaart beginnen?

Wij zijn open vanaf 9.30 u., want vroeger mag er niet op de Semois gevaren worden. Het Waalse Gewest heeft specifieke vaaruren bepaald, waaraan men zich moet houden:

  • Van 16 maart tot 15 juni: van 9.30 u. tot 19.00 u.
  • Van 16 juni tot 15 oktober: van 9.30 u. tot 20.00 u.
  • Van 16 oktober tot au 15 maart: van 9.30 u. tot 17.00 u.

Moet ik mijn kajak reserveren?

Het is altijd sterk aanbevolen een kajak te reserveren om onaangename verrassingen te vermijden. Soms moeten we immers zeer veel mensen weigeren omdat al onze kajaks gereserveerd zijn. Dankzij uw reservering kunnen wij u bovendien vlotter bedienen.

Hoelang op voorhand moet ik reserveren?

Wij raden u aan uw kajaks 3 tot 5 dagen van tevoren te reserveren, zeker als u met een groep bent. Opgelet, dit betekent niet dat er geen kajaks beschikbaar zullen zijn als u pas één dag van tevoren reserveert. Het is enkel raadzaam, zodat u zeker bent van het gewenste aantal kajaks. Mocht u op de dag zelf toch verhinderd zijn, kunt u de reservering altijd annuleren, hetzij telefonisch op het nummer 0032 61 50 13 87 (tussen 09.30 en 18.00 u.), hetzij per e-mail.

Hoe kan ik mijn reservering annuleren?

Indien u verhinderd bent, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om uw reservering te annuleren. Dit kan eenvoudig via het telefoonnummer 0032 61 50 13 87 (tussen 09.30 en 18.00 u.) of per e-mail via info@kayakslavanne.be maar laat ons alstublieft zeker iets weten.

Hoe verloopt het online reserveren?

Wanneer u online reserveert, ontvangt u in eerste instantie een automatische e-mail waarin we de goede ontvangst van uw aanvraag bevestigen (gelieve uw gegevens daarin nog eens te controleren). Daarna bekijken wij persoonlijk uw aanvraag en bevestigen die zo snel mogelijk per e-mail (doorgaans binnen de 24 uur).